• zo. jul 14th, 2024

DIY Online Marketing

Zelf aan de slag met Online Marketing

Zo haal je het beste uit een technische SEO audit

Dooradmin

jul 9, 2023
Zo haal je het beste uit een technische SEO audit

Herken je dit? Je hebt een mooie website gelanceerd waarop je jouw product of dienst presenteert. Met alle nuttige tips die je kon vinden over SEO heb je rekening gehouden. Vervolgens blijkt dat je website toch niet zo hoog in de zoekresultaten is geëindigd dan gehoopt. Sommige bedrijven geven zich dan gewonnen. Deze bedrijven onderschatten echter wat je allemaal met behulp van SEO kunt bereiken. Een manier om alles uit SEO te halen, is het toepassen van een technische SEO audit. Wil je graag een voorsprong krijgen op je concurrenten? Lees dan verder.

Wat is een technische SEO audit?

Een technische SEO audit moet je zien als een analyse van de SEO-gerelateerde prestaties van een website. Hiermee kun je technische fouten opsporen en in kaart brengen hoe deze kunnen worden opgelost. Het wordt snel duidelijk wat de mogelijkheden zijn voor het verbeteren van SEO. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de implementatie van HTML-tags, de laadsnelheid van de website en de linkstructuur.

Zo haal je het beste uit een technische SEO audit

Waarom een SEO audit uitvoeren? 

Dat het toepassen van SEO nog niet de gewenste resultaten heeft opgeleverd, wil nog niet zeggen dat je je daar bij neer hoeft te leggen. De belangrijkste reden waarom de resultaten niet aan de verwachtingen voldoen, is tijdgebrek. Het is essentieel om je te blijven verdiepen in SEO en dit te blijven verbeteren. Omdat de concurrentie hoog is en het zoekgedrag van je doelgroep volop in beweging is, moet SEO regelmatig worden bijgesteld. Door SEO te laten meebewegen met het zoekgedrag van mensen en de ontwikkelingen binnen de algoritmes, zorg je ervoor dat SEO zo veel mogelijk in je voordeel werkt. Door een SEO audit uit te voeren, weet je precies waar de verbeterpunten zitten.

Zo haal je het beste uit een technische SEO audit

Hoe ga je te werk?

Om een technische SEO audit uit te voeren, zijn er een aantal stappen die je kunt volgen. Denk hierbij aan het controleren van de crawlbaarheid, het optimaliseren van de sitestructuur en het verbeteren van de laadstructuur. Voor iedere stap zijn er handige tools te vinden die je hierbij kunnen helpen. De stappen die moeten worden doorlopen zijn in principe niet ingewikkeld, maar dit kost je wel tijd. Als je écht alles uit een SEO audit wilt halen, moet je hier de tijd voor nemen. Om te voorkomen dat dit ten koste gaat van de tijd die je aan de reguliere bedrijfsvoering wilt besteden, kun je ook hulp in schakelen van een specialist zoals SEO Maatje | SEO Agency. Hiermee geef je jezelf een grote voorsprong op je concurrenten.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *