• ma. mei 27th, 2024

DIY Online Marketing

Zelf aan de slag met Online Marketing

Hoe kies je de juiste kleuren en font voor je website?

Dooradmin

aug 4, 2022
WordPress website laten maken

De keuze van de juiste kleuren en font voor je website is van groot belang, omdat het kan bepalen hoe professioneel en aantrekkelijk je website eruit ziet. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om de juiste kleuren en font voor je WordPress website te kiezen. 

Bepaal het doel van je website

Voordat je begint met het kiezen van kleuren en font, is het belangrijk om te bepalen wat het doel van je website is. Wil je bijvoorbeeld dat je website professioneel en serieus overkomt, of wil je juist een speelse en creatieve sfeer creëren? Dit kan helpen om te bepalen welke kleuren en font het beste bij je doel passen.

Kies kleuren die passen bij je merkidentiteit

Het is belangrijk om kleuren te kiezen die passen bij je merkidentiteit en bij het doel van je website. Als je bijvoorbeeld een bedrijf hebt dat zich richt op kinderen, kun je misschien vrolijke en opvallende kleuren kiezen om de aandacht te trekken.

Gebruik een kleurenschema
Een kleurenschema is een selectie van kleuren die samen goed werken. Er zijn verschillende manieren om een kleurenschema te maken, zoals het gebruik van een kleurentheorie of het kiezen van kleuren die bij elkaar passen. Het gebruik van een kleurenschema kan helpen om een professionele en aantrekkelijke website te creëren.
Kies een leesbare font
Het is belangrijk om een font te kiezen die leesbaar is, zodat bezoekers je website gemakkelijk kunnen lezen. Kies een font die groot genoeg is om gemakkelijk te lezen, maar niet zo groot dat het opvalt en afleidt.
Gebruik niet te veel verschillende fonts
Het is belangrijk om niet te veel verschillende fonts te gebruiken op je website, omdat dit de aandacht kan afleiden en de website onoverzichtelijk kan maken. Kies maximaal twee of drie fonts voor je website en gebruik ze consistent om een professionele en aantrekkelijke website te creëren.

Toch hulp nodig? De experts van internetbureau Nordique helpen je graag met het maken van een kwalitatieve en mooie website.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *